Βοηθήματα

Μπαμπινιώτη - Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Έχει γραφτεί από admin
scrabble/lexicon_babinioti.jpg Ένα από τα αποδεκτά λεξικά είναι το «Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» Γ. Μπαμπινιώτη, 1998, αναθεωρημένη έκδοση 2005. Αποδεκτοί γίνονται μόνον οι τύποι των λέξεων με έντονα τυπογραφικά στοιχεία. Για περισσότερες πληροφορίες και νέες εκδόσεις κάντε κλικ εδώ.

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011

Τριανταφυλλίδη - Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής

Έχει γραφτεί από admin
scrabble/lexicon_triantafyllidi.jpg Ένα από τα αποδεκτά λεξικά είναι το «Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής» από το Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη, 1998. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2009

2γράμματες και 3γράμματες λέξεις Νέων Ελληνικών

Έχει γραφτεί από admin
scrabble/2_3_letters_lexicon.jpg Οι λέξεις δύο και τριών γραμμάτων που γίνονται αποδεκτές βρίσκονται στο μικρό λεξικό «2γράμματες και 3γράμματες λέξεις Νέων Ελληνικών», έκδοση του Ομίλου Σκραμπλ Καστοριάς, Μάρτιος 2006.

Το μικρό λεξικό περιλαμβάνει τις ερμηνείες των λέξεων καθώς και πληροφορίες για τις κλίσεις τους. Μπορείτε να κατεβάσετε την απλή λίστα δίχως ερμηνείες εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες κάντε κλικ εδώ.

Σημείωση: Με την προσθήκη της Δ΄Έκδοσης του Λεξικού Μπαμπινιώτη και την προσεκτική μελέτη των υπολοίπων αποδεκτών λεξικών, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΠΕΣ προστέθηκαν και είναι αποδεκτές οι επιπλέον εξής τριγράμματες λέξεις: ΒΑΝ, ΜΟΙ, ΝΑΥ, ΠΑΦ και ΧΑΗ. Οι λέξεις αυτές σημειώνονται με έντονα γράμματα στην παραπάνω λίστα.

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 06 Μάιος 2016

7γράμματες λέξεις Νέων Ελληνικών

Έχει γραφτεί από admin
scrabble/7_letters_lexicon.jpg Η λίστα των 7γράμματων λέξεων "σκραμπλ" βρίσκεται στο βιβλίο 7γράμματες λέξεις Νέων Ελληνικών», του Χρ. Τζήμα. Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες κάντε κλικ εδώ.

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 27 Φεβρουάριος 2011

Οι λέξεις 2 έως 8 γραμμάτων

Έχει γραφτεί από admin
scrabble/lexeis_small.jpg
Οι λέξεις 2-8 γραμμάτων
Χρήστος Τζήμας-Γιάννης Παπαβλασίου, 2011, σελ. 450.

Η λίστα 140.000 λέξεων μήκους 2-8 γραμμάτων, απαραίτητη για όποιον παίζει ελληνικό Σκραμπλ, αγωνιστικό ή όχι. Η μοναδική αυτή έκδοση περιλαμβάνει όλες τις αποδεκτές λέξεις των λεξικών αναφοράς με τις κλίσεις τους. Εύχρηστο μέγεθος 14x21 εκ.
Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες κάντε κλικ εδώ.

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011

Τριανταφυλλίδη - Νεοελληνική Γραμματική της Δημοτικής

Έχει γραφτεί από admin

scrabble/grammatiki_triantafyllidi.jpg Για την ερμηνεία και διάφορες διασαφηνίσεις χρησιμοποιούμε την Νεοελληνική Γραμματική της Δημοτικής του ιδρύματος Τριανταφυλλίδη.

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 05 Μάιος 2016

Μπαμπινιώτη - Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας - Δ' Έκδοση

Έχει γραφτεί από admin

scrabble/lexicon_mpampinioti_d_ekdosi.jpg Αποδεκτό λεξικό είναι επίσης το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Δ' Έκδοση 2012 με τα επιπλέον λήμματα που αυτό περιέχει.

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 05 Μάιος 2016

Online χρήστες

Έχουμε 38 επισκέπτες σε σύνδεση

Δημοσκοπήσεις

Με ποια έκδοση του παιχνιδιού της Mattel προτιμάτε να παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι;

Αποτελέσματα
Mattel Scrabble 1