12ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ισπανικού Σκραμπλ 2022

Στην Αθήνα φιλοξενήθηκε το 12ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ισπανικού Σκραμπλ. Διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του ισπανόφωνου σκραμπλ, την «Federación Internacional de Scrabble en Español» στις 3-4/9/2022 στο Ξενοδοχείο Αρίων, στου Ψυρρή. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που διοργανώνεται στην Ελλάδα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Scrabble.

Συμμετείχαν 19 παίκτες από 6 συνολικά χώρες, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε 10 αγώνες. Μεταξύ των συμμετεχόντων και 2 Έλληνες, μέλη της «Ομάδας Ισπανόφωνου Σκραμπλ», που υπάγεται στο «Τμήμα Ξενόγλωσσου Σκραμπλ» της Πανελλήνιας Ένωσης Σκραμπλ! Ο Σωκράτης Αληχανίδης κατέκτησε την 9η θέση και η Ευανθία Τσαλαπάτη τη 12η. Συγχαρητήρια!

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονταν δύο ξεχωριστές διοργανώσεις: το κλασικό σκραμπλ και το βελγικό σκραμπλ. Οι 3 πρώτοι νικητές του κλασικού ήταν ο Ισπανός Antonio Alvarez, ο Γάλλος Serge Emig και ο Αργεντινός Horacio Moavro.

Διαιτητές (έφοροι) ήταν η Ναυσικά Λιάτσου και η Βικτωρία Τσαλαπάτη. Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Γραμματέας της ΠΕΣ Νάσος Στεργιόπουλος εκ μέρους του ΟΣΑΠ και το μέλος του ΔΣ της ΠΕΣ Άκης Καραϊωσηφίδης εκ μέρους της ΠΕΣ. Υλικό (ταμπλό, χρονόμετρα κλπ.) προσέφερε ο Όμιλος Σκραμπλ Αθηνών – Πειραιώς. Αρκετά μέλη του ΟΣΑΠ υποστήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση, προσφέροντας χείρα βοηθείας στον οργανωτικό τομέα.