Μαθήματα scrabble στη ΧΑΝΘ από μέλη της ΕΣΘ

– – – – Ανακοίνωση της Χ.Α.Ν.Θ. – – – –

Το παιχνίδι ανέκαθεν αποτέλεσε θεμελιώδες παιδαγωγικό μέγεθος στη μάθηση και ανάπτυξη των παιδιών.

Το Σκραμπλ είναι ένα παιχνίδι συναρπαστικό, παρέχει ευχαρίστηση και ικανοποίηση, καθώς εμπλέκει ενεργά τους παίκτες και ενσωματώνει γνωστικά, συναισθηματικά και κοινωνικά ερεθίσματα.

Τα παιδιά, ηλικίας από 12 ως 18 ετών, αλλά και οι ενήλικες, παίζοντας Σκραμπλ αντιλαμβάνονται τα όρια και τις δυνατότητές τους, αναπτύσσουν δεξιότητες κατανόησης, ερμηνείας, σχεδιασμού, πρόβλεψης, διερεύνησης, παρατήρησης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την κοινωνική αλληλεπίδραση, έκφραση κι επικοινωνία.

Το Σκραμπλ είναι μια δραστηριότητα μέσα από την οποία τα παιδιά καλύπτουν όλες τις αναπτυξιακές τους ανάγκες, καθώς συμβάλλει τόσο στην πρόσληψη νέων εμπειριών και ιδεών, όσο και στη νοητική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι εκπαιδευτές μας, μέλη της Ένωσης Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, η οποία στεγάζεται στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ., είναι πρωταθλητές στο αγωνιστικό Σκραμπλ και εκπαιδευτικοί οι ίδιοι και παρέχουν με την εμπειρία τους ένα υψηλής ποιότητας παιγνίδι, προκειμένου να πετύχουν ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα, στηρίζοντας το σχεδιασμό, την υποστήριξη και προέκταση της ανάπτυξης του παιδιού μέσα από το παιγνίδι.

Διάρκεια: 2 ωριαία μαθήματα εβδομαδιαίως
Πρόγραμμα: Τετάρτη 17:00 – 18:00 παιδιά 12 – 18 ετών και 18:00 – 19:00 ενήλικες
Συμμετοχή: 20 € το μήνα (προς τη ΧΑΝΘ)
Διδάσκουν Εκπαιδευτές, μέλη της Ένωσης Σκραμπλ Θεσσαλονίκης

Πατήστε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.

– – – – Η Ένωση Σκραμπλ Θεσσαλονίκης – – – –

Η «Ένωση Σκραμπλ Θεσσαλονίκης» είναι ένα νεοσύστατο πολιτιστικό και μορφωτικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί με στόχο την εκμάθηση και εξάσκηση των μελών του στο επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων «Scrabble», τη διάδοση του παιχνιδιού στην αγωνιστική του μορφή, καθώς και την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας εντός κι εκτός Ελλάδας, μέσα από συνεργασίες, δράσεις και εκδηλώσεις, με επίκεντρο και την χρήση επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Για το σκοπό αυτόν, η Ένωση Σκραμπλ Θεσσαλονίκης:

  • διοργανώνει εκδηλώσεις αγωνιστικού χαρακτήρα (π.χ. πρωταθλήματα, κύπελλα κλπ.), με τοπικό, πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα και συμμετέχει σε αντίστοιχα διασυλλογικά τουρνουά.

  • διοργανώνει σεμινάρια, επιμορφωτικές διαλέξεις, ημερίδες και τουρνουά γνωριμίας.

  • πραγματοποιεί εκδηλώσεις, δράσεις και τουρνουά αγωνιστικού scrabble για την εξοικείωση μαθητών και φοιτητών στα επιτραπέζια παιχνίδια για την ελληνική γλώσσα.

  • αξιοποιεί και καλλιεργεί τη συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικητικές αρχές και επιφανείς προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών.

  • συμβάλλει στην πανελλήνια εξάπλωση του ελληνικού αγωνιστικού σκραμπλ, συνεργαζόμενη με τον φορέα όπου συμμετέχουν όλοι οι αντίστοιχοι σύλλογοι της χώρας, εν προκειμένω την «Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ».

Τα ιδρυτικά μέλη της ΕΣΘ (που είναι συγχρόνως και μέλη της ΧΑΝΘ) είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα πανελλήνιοι πρωταθλητές και πολύπειροι παίκτες, με σημαντικές διακρίσεις σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιπλέον, διαθέτουν πλούσια εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε πολλά σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Μεγάλο όραμα αποτελεί η διάδοση του παιχνιδιού αυτού σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, μέσω της στενής συνεργασίας με τη ΧΑΝΘ, της συγκρότησης τμημάτων υποδομής (Ακαδημιών) και εκμάθησης scrabble και εντέλει της δημιουργίας μίας μεγάλης κοινότητας νέων παικτών που θα αγαπήσουν το παιχνίδι και σταδιακά θα ενσωματωθούν στη μεγάλη οικογένεια της πανελλήνιας κοινότητας των παικτών του scrabble.

Η Ένωση Σκραμπλ Θεσσαλονίκης φιλοξενείται στο κεντρικό κτίριο της ΧΑΝΘ κάθε Τετάρτη ώρες 19:00 – 22:00 και κάθε Σάββατο ώρες 15:00 – 18:00.

(https://www.facebook.com/EnosiScrabbleThessalonikis/)