Νίκος Μανούδης: «Στον σταθμό… και άλλες ιστορίες» 2022

Το νέο του βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «Στον σταθμό… και άλλες ιστορίες» δώρισε ο συμπαίκτης μας Νίκος Μανούδης στον τροπαιούχο του πρόσφατου 8ου τουρνουά scrabble Βέροιας Γιώργο Μουζεβίρη. Η τελετή απονομών  του τουρνουά έγινε στις 13/11/2022 στον Πολυχώρο Ακρόπολη της Βέροιας.

Ο Νίκος Μανούδης γεννήθηκε και ζει στη Βέροια. Σπούδασε Χημεία στο ΑΠΘ και υπηρέτησε στη Διεύθυνση της Χημικής Υπηρεσίας Βέροιας, η οποία υπάγεται στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Εκ παραλλήλου ασχολήθηκε με τη συγγραφή διηγημάτων, δοκιμίων και θεατρικών έργων. Διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του «Ομίλου Φίλων Οίνου και Πνεύματος» και του «Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας».

Είναι ιδρυτικό μέλος του «Ομίλου Σκραμπλ Βέροιας» από το 2012. Έλαβε μέρος στο 2ο τουρνουά scrabble Βέροιας του 2013, όπου και πέτυχε 2 νίκες σε 6 αγώνες. Αγαπάει το παιχνίδι, ωστόσο ποτέ του δεν επιδίωξε να κάνει πρωταθλητισμό.

Είναι άνθρωπος ευγενής, πρόσχαρος, ευπροσήγορος, προσηνής και καλλιεργημένος. Ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου του στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, αλλά και για την εν γένει προσφορά του στον Όμιλο Σκραμπλ Βέροιας, η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Καρακόλη, κηρύσσοντας την έναρξη του 8ου τουρνουά scrabble Βέροιας, απένειμε στον Νίκο Μανούδη ειδική εύφημο μνεία.