Ρούλα Γκόλιου: «Μακροζωία, ο απόλυτος οδηγός» 2017

«Μακροζωία, ο απόλυτος οδηγός» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Ρούλας Γκόλιου, που εκδόθηκε το 2017. Η Ρούλα (Σωτηρία) Γκόλιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Αποφοίτησε το 1975 από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ακολούθως εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη φερώνυμη εφημερίδα, αρθρογραφώντας γύρω από θέματα εκπαίδευσης, περιβάλλοντος και κοινωνικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια υπηρέτησε επί μακρόν ως εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Από το 2000 ασχολείται με τη συγγραφή, την επιστημονική επιμέλεια και τις μεταφράσεις βιβλίων, εντρυφώντας σε θέματα ολιστικής και εναλλακτικής θεραπευτικής.

Ανέπτυξε κοινωνική δράση μέσα από τοπικούς συλλόγους και φορείς και μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με το αγωνιστικό scrabble. Από το 2009 μέχρι το 2020 ήταν μέλος του Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, έκτοτε όμως αγωνίζεται στην Ένωση Σκραμπλ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε 50 τουρνουά και διακρίθηκε στο 8ο τουρνουά Αθηνών του 2016, κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Το νέο της βιβλίο παρουσιάστηκε στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής, στην Αλεξανδρούπολη, στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, στη Νάουσα, στην Πτολεμαΐδα κ.α. Στη Βέροια η παρουσίαση έγινε από την πρόεδρο του Ομίλου Σκραμπλ Βέροιας Αναστασία Καρακόλη, στο καφέ «Εκτός Χάρτη» που βρίσκεται στην Γκαλερί της Βίκυς Παπατζίκου, η οποία είναι επίσης μέλος του ΟΣΒ. Στην Πτολεμαΐδα η παρουσίαση έγινε από την πρόεδρο του Ομίλου Σκραμπλ Πτολεμαΐδας Χρύσα Αθανασιάδου και την αντιπρόεδρο του ΟΣΠ Βάσω Σολαχίδου, στο καφέ «Ιδέες». Προλόγισε ο ενδοκρινολόγος Γιάννης Παπαδόπουλος.