Σεμινάρια Scrabble στην Άνδρο – 19/2/2017

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν τα πρώτα δύο σεμινάρια αγωνιστικού scrabble στην όμορφη και φιλόξενη Άνδρο.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο γραφικό Γαύριο, υπό την αιγίδα του «Φιλοπρόοδου Ομίλου το Γαύριο» και της «Andros Routes», καθώς και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ. Χορηγοί ήταν το «Ostria Hotel» και η «Golden Star Ferries».

Από την Πανελλήνια Ένωση το παρών έδωσαν 5 μέλη της, άπαντες από τον Όμιλο Αθηνών – Πειραιώς: Ευανθία Τσαλαπάτη, Πάρις Κωστικιάδης, Γιάννα Καράμπελα, Ανατολή Σαχπατζίδου και Αργυρώ Νικολοπούλου.

Το πρώτο ραντεβού ήταν στις 12:00 το μεσημέρι στο Καφέ «Εν Γαυρίω». Την παρουσίαση του παιχνιδιού (εισαγωγή, θεωρία, κανονισμοί) ανέλαβε η Γραμματέας της ΠΕΣ και Πρόεδρος του ΟΣΑΠ Εύα Τσαλαπάτη.

Ακολούθησαν αγώνες επίδειξης από τα μέλη της ΠΕΣ με παράλληλη επεξήγηση στους παρακολουθούντες σε τρία ταυτόχρονα τραπέζια.

Οι πολλές και ιδιαίτερα εύστοχες παρεμβάσεις των μελών της Ένωσης βοήθησαν όλους όσους παραβρέθηκαν να εμβαθύνουν στην τεχνική και στη στρατηγική του παιχνιδιού.

Το δεύτερο ραντεβού ήταν στις 19:00 το απόγευμα στο Καφέ «Απόμερο». Και πάλι την παρουσίαση ανέλαβε η Ευανθία Τσαλαπάτη.

Το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε αγώνες επίδειξης από τα μέλη της ΠΕΣ με παράλληλη επεξήγηση στους παρακολουθούντες σε τρία ταυτόχρονα τραπέζια.

Όλοι όσοι παρακολούθησαν τα σεμινάρια, κατανόησαν απόλυτα τη χρησιμότητά τους, αφού είδαν τις επιδόσεις τους να βελτιώνονται άμεσα.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν οι κάτοικοι του Γαυρίου να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το πιο δημοφιλές λεξιλογικό παιχνίδι του κόσμου. Πλέον οι φίλοι του scrabble από ολόκληρη την Άνδρο συναντιούνται κάθε Τετάρτη απόγεμα στο Εν Γαυρίω και κάθε Κυριακή απόγεμα στο Απόμερο για να βρίσκουν συμπαίκτη και να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Τα μέλη της ΠΕΣ ικανοποιήθηκαν απόλυτα από τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία του «Φιλοπρόοδου Ομίλου Το Γαύριο» και υποσχέθηκαν την επόμενη φορά να έρθουν πολλοί περισσότεροι παίκτες και δη από ολόκληρη την Ελλάδα, για να υποστηρίξουν το 1ο επίσημο τουρνουά Άνδρου!